השלבים שככל הנראה תעברו עד לקבלת העבודה.



כל מי שמחפש עבודה בהייטק כבר זמן מה יודע כי הדרך לא קלה

. היום אמנם ניתן למצוא מודעות דרושים הייטק רבות מאוד, אך התחרות על כל משרה הינה גדולה מאוד ולמצוא את המשרה המתאימה לכם ביותר, שגם אתם מתאימים לחברה המציעה אותה, זה לא דבר קל. לכן, בכדי שתוכלו להיות מוכנים יותר, ולדעת מול מה אתם עומדים, הנה כל השלבים אשר אותם תצטרכו לעבוד במידה ויחזרו אליכם לאחר שליחת קורות החיים:

  • ראיון טלפוני: מחקר מוכיחים כי רק 12% מהמועמדים אשר שולחים קורות חיים עוברים לשלב הבא שהוא הראיון הטלפוני. היום ברוב חברות ההייטק הראיון הטלפוני הינו חשוב מאוד וכ 40% מהמועמדים מסוננים לאחר הראיון הזה. לכן חשוב להתייחס אליו ברצינות, ואם התקשרו אליכם בזמן לא מתאים בקשו בנימוס שיחזרו אליכם מאוחר יותר. זה יראה על רצינות ויאפשר לכם לעבור את הראיון בצורה טובה יותר.
  • ראיון הפרונטאלי: בעולם ההייטק מועמדים לרוב עוברים בין 3-4 ראיונות פרונטליים, ראיונות אשר יכולים להיות מול משאבי אנוש, מרכזי הערה, ראיונות מקצועיים, מבחנים ועוד. אמנם, עבודה עם חברת השמה להייטק יכולה לחסוך לכם ראיונות רבים שכאלו, אך עדיין כדאי שתדעו כי במידה ותעברו את התהליך לבד, ולא עם חברת השמה מקצועית, אתם צפויים לעמוד ב 3-4 ראיונות שונים, ולא פשוטים כלל.
  • הצעת עבודה: לאחר שעברתם את כל הראיונות בהצלחה יגיע השלב של הצעת העבודה. בשלב הזה חשוב מאוד לא להתלהב מההצעה אלא לבקש בנימוס לשקול אותה ולשבת בבית עם עצמכם, לעבור על כל התנאים, להתייעץ עם מומחים מחברת ההשמה שלכם ולקבל החלטה נכונה וחכמה יותר. בנוסף, אם יש תנאים בחוזה שאינם מתאימים לכם או לא תואמים את מה שנאמר לכם בתחילה, אל תתביישו לעבור על כולם ולנהל משא ומתן עדין לקבלת התנאים המתאימים למשרה שלכם.

ולאחר החתימה על החוזה, כל מה שנותר לנו לאחל לכם הוא בהצלחה! סוף סוף אתם יכולים להפסיק לעבור על עשרות משרות דרושים הייטק ביממה, ולהתרכז בעבודה.